Tehnologie de ultima generatie in tratarea afectiunilor neurologice la Calarasi

Tehnologie de ultima generatie in tratarea afectiunilor neurologice la Calarasi

Societatea PRO NEUROMED SRL, condusa de medicul neurolog Dr. Lefter Denisa-Madalina, s-a dotat cu un Stimulator Magnetic Transcranian de ultima generatie.

Ne-am deplasat la cabinetul doamnei doctor pentru a afla mai multe detalii despre acesta.

R:        Care sunt noutatile in cabinetul dumneavoastra?

Dr.       Noutatile sunt destul de multe si as incepe in primul rand prin a anunta ca din luna August 2019 am reluat contractul cu Casa de Sanatate a judetului Calarasi. Asta inseamna ca in baza biletului de trimitere emis de medicul de familie sau alti medici specialisti aflati in contract cu CAS Calarasi, pacientii beneficiaza de consultatie gratuit. In urma consultatiei, se pot emite scrisori medicale, retete sau se pot recomanda investigatii medicale suplimentare, decontate de CAS CL.

R:        Despre noul aparat ce ne puteti spune?

Dr.       Stimularea magnetica trasncraniana este o tehnica moderna, neinvaziva, cu aplicabilitate in patologia neuro-psihiatrica. Stimulatorul Magnetic Transcranian cu care ne-am dotat, este parte a unui proiect cu finantare europeana pe care societatea noastra l-a accesat.

R:        Dati-ne mai multe detalii despre aceasta finantare

Dr.       Aici un rol decisiv l-a avut sotul meu. Eu i-am spus care sunt echipamentele medicale cu care as putea veni in intampinarea nevoilor pacientilor din orasul nostru iar el a conceput un plan de afaceri croit pe aceste nevoi. Finantarea a fost obtinuta prin Programul Start-pentru afacerea ta! acolo unde Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania este administrator schema de minimis iar ADR Sud-Muntenia este partener. Astfel, prin aceasta finantare, am adus la Calarasi, tehnologie de ultima generatie pentru tratarea bolilor neurologice.

R:        Sa revenim la Stimulatorul Magnetic Transcranian. Cum functioneaza acest aparat?

Dr.       Stimulatorul functioneaza pe baza legii inductiei electromagnetice. In functie de patologia pacientului, bobina aparatului este plasata pe scalpul acestuia, in proximitatea zonei creierului ce trebuie stimulata. Prin bobina trece un curent de mare intensitate care genereaza un camp magnetic. Acest camp magnetic pulsativ, da nastere la randul lui unor curenti indusi de mica intensitate, insa suficient de puternici incat sa stimuleze neuronii sa elibereze si sa echilibreze cantitatile de  neurotransmitatori.

R:        Care sunt bolile tratate de acesta?

Stimulatorul magnetic transcranian are aplicabilitate in patologia neuro-psihiatrica. In neurologie il folosim pentru tratarea migrenei, pentru recuperarea motorie sau afazie post accident vascular cerebral, durerea neuropata precum afectiuni ale coloanei cervicale si lombare sau sindroame algo-parestezice post hernie de disc operata. De asemenea, stimularea magnetica transcraniana este folosita cu success si in boala Parkinson acolo unde amelioreaza tremorul, in tinitus sau in distonie.

In psihiatrie, stimularea magnetica transcraniana a fost consacrata in tratarea depresiei care nu raspunde la tratamentul medicamentos, dar si in anxietate, atacuri de panica, tulburare obsesiv-compulsiva sau tulburare cognitiva. Pentru tratarea patologiei psihiatrice, pacientul trebuie sa aiba recomandarea unui medic psihiatru.

R:        Este un aparat comun?

Dr.       Din pacate, in afara de centrele universitare din zona noastra, ma refer la Bucuresti si Constanta, niciun alt judet din zona, nu are in dotare un astfel de aparat.

R:         Ce planuri mai aveti pentru viitor?

DR:     In curand vom achizitiona si un electroencefalograf modern, parte a aceluiasi proiect, pentru a putea diagnostica mai usor epilepsia. EEG-ul are indicatie si in sindroame confuzionale, tumori, traumatisme cranio-cerebrale sau sincope.

De asemenea societatea noastra isi propune sa se doteze constant cu echipamente medicale moderne astfel incat, pacientii din orasul si judetul nostru, sa nu se mai duca in alte orase pentru investigatii si tratamente. Incercam sa imbinam cunostintele medicale si in acelasi timp sa tinem pasul cu tehnologia existenta in domeniu, pentru a putea oferi servicii de cea mai inalta calitate pacientilor nostrii.

R:          Cum pot obtine pacientii o consultatie la dumneavoastra?

Dr. Pentru sedintele de stimulare magnetica transcraniana, pacientul trebuie mai intai examinat, deoarece aceasta terapie, desi neinvaziva, poate fi contraindicata anumitor categorii de pacienti. Consultatiile se efectueaza doar in baza de programare la nr. de telefon: 0766722515.

 

 

 

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *